De Shetland pony

Kindervriend

De kindervriend bij uitstek, als eerste rijpony voor kinderen is de Shetland pony bijzonder geschikt. Het zijn uitstekende speelkameraadjes en door hun geringe grootte wekken ze het vertrouwen van jonge kinderen eerder dan grotere pony’s.

Waar komen ze vandaan

De Shetland pony is afkomstig van de Shetland eilanden, tweehonderd kilometer ten noorden van Schotland, maar is intussen ook al ruim honderd jaar in Nederland aanwezig en heeft in ons land een grote opgang gemaakt.

Sterk

Oorspronkelijk is hij  in Nederland geïntroduceerd als de vervanger van de trekhond. In verhouding tot zijn lichaamsgewicht kan hij geweldige prestaties leveren en is, verhoudingsgewijs, het sterkste paardenras ter wereld. Een Shetland pony kan een vierde van zijn eigen gewicht makkelijk dragen. Het Grand National Team heeft als norm gesteld voor ruiters dat zij maximaal 50 kg mogen wegen en een maximale lengte mogen hebben van 165 cm.

Sober

De Shetland pony komt van de gelijknamige eilanden ten noordoosten van Schotland. Het is er altijd koud en winderig en er groeit bijna niets eetbaars. Een ponyras dat zich onder dergelijke omstandigheden staande moet houden is taai, sober en sterk. De Shetland pony is zeer sober. Hij staat nog dicht bij de natuur en onderscheidt zich van andere paarden- en ponyrassen door de zware winterbeharing. Hij kan zonder bezwaar het gehele jaar buiten blijven, als hij maar een droog beschut plekje ter beschikking heeft. Voor een betere bescherming tegen regen, wind en kou, krijgt de Shetland pony in het winterseizoen een super dikke vacht. Ook staart en manen zijn om deze redenen weelderig.

Veelzijdig

De Shetland pony is bijzonder veelzijdig, mennen, dressuur, springen, vrijheid dressuur, recreatief en is ook een speelkameraad. Als lastdier is de Shetland pony in staat zeer zware vrachten over grote afstanden te vervoeren.  Het aangespannen rijden neemt sterk toe, niet alleen recreatief, ook voor concours-rijden is grote belangstelling. En in de spectaculaire tak van het aangespannen rijden, de samengestelde wedstrijden, laat de Shetland pony zich ook terdege gelden. Er worden ook dressuur -en springwedstrijden voor kinderen met Shetland pony’s georganiseerd.

De Shetland pony behoort tot de kleinste paardenrassen;

  • De minimaat pony met een stokmaat t/m 86 cm
  • De kleine maat pony met een stokmaat van 87 t/m 92 cm
  • De middenmaat pony met een stokmaat van 93 t/m 98 cm
  • De grote maat pony met een stokmaat vanaf 99 cm

 

GRAND NATIONAL TEAM

Secretariaat:

Wijk 6-38, 8321 VB  URK

Mobiel: 06-1252 3608

E-mail : info@gnteam.nl

IBAN: NL91RABO0308491300

KvK: 64743411

Trainingslocatie

Horseteam

Staartweg 10

8322 ND Urk

 

Privacydisclaimer

ONZE SPONSOREN: