Historie

De beginselen voor het Grand National shetlandpony team zijn in 1989 ontstaan. Door het Nederlands Shetlander Pony Stamboek (NSPS) werd nagedacht over een nieuwe activiteit. Het idee kwam om naar het voorbeeld van ‘The Grand National’ in Engeland een race voor Shetland pony's te organiseren. In 1990 werd daarom het eerste Grand National voor pony's uitgeschreven en gehouden. Aan de eerste wedstrijd deden 6 ruitertjes mee. Omdat er veel positieve reacties waren werd de race een jaar later nogmaals gehouden.

Eén van de hoogtepunten was het Hippisch Saluut aan Hare Majesteit de Koningin. Ter ere van het 25-jarig jubileum van Koningin Beatrix werd er in 2005 een speciaal evenement gehouden. Het Grand National Team mocht daar ook een spectaculaire show verzorgen. Een optreden om nooit te vergeten.

Helaas viel in 2012 het doek voor het eerst Showteam. De Familie Edwards besloot na 20 intensieve jaren hun functie binnen het team neer te leggen. Omdat er op dat moment geen opvolgers waren kwam er een einde aan het toenmalige showteam. Bij deze willen we de familie Edwards en in het bijzonder Tonny hartelijk danken voor alles wat ze voor het Grand National Team hebben betekend.

Opnieuw opgericht

In september 2015 is het Grand National Team opnieuw opgericht door Horseteam uit Urk. Ontstaan uit een spontane actie tijdens het organiseren van een country en western week op de manege.

Ruiters en ouders uit de Noordoostpolder en Urk besloten de schouders er weer onder te zetten. De basis werd gelegd voor een klein team. Na een jaar hard trainen was er op 6 en 7 mei het eerste optreden tijdens het Animal Event in de Beekse bergen. Hier werden de ‘jockeyrace’ en de ‘kuur op muziek’ van het nieuwe team met veel lof ontvangen.

Showteam

Na de eerste twee Grand Nationals voor Shetland Pony's merkten de organisatoren dat er vooral ook vanuit het publiek veel lovende opmerkingen kwamen. Het zag er spectaculair en spannend uit. Daarom werd besloten om een Grand National Showteam op te richten. Drijvende kracht achter het team was de Familie Edward uit Horssen in samenwerking met het NSPS. Tijdens het Jubileum van het stamboek was de eerste show met 12 jockeys.

Na het succes van de eerste show groeide al snel de bekendheid en werd het team op steeds grotere evenementen uitgenodigd. Denk hierbij aan Indoor Brabant, Jumping Amsterdam en CHIO Rotterdam. Zelfs vanuit het buitenland kwam vraag naar het team. Meerdere optredens werden gegeven in CHIO Aachen en in Oostenrijk maar ook op Internationale wedstrijden voor shetlanders werd het team gevraagd.

GRAND NATIONAL TEAM

Secretariaat:

Wijk 6-38, 8321 VB  URK

Mobiel: 06-1252 3608

E-mail : info@gnteam.nl

IBAN: NL91RABO0308491300

KvK: 64743411

Trainingslocatie

Horseteam

Staartweg 10

8322 ND Urk

 

Privacydisclaimer

ONZE SPONSOREN: